Paukutusklubit?

Helsingin Semifinalissa pyörinyt Paukutusklubi perustettiin vuonna 2013. Tavoite heti alussa oli tehdä Helsingin ytimeen pieni, tunnelmallinen stand up -klubi, jossa koomikot vetävät vereslihalla, eli saavat rauhassa revitellä, hajoilla, epäonnistua tai tappaa yleisö nauruun. Paukutusklubi on  hämärä, hikinen ja vähän vaarallisen oloinen luola –  eli helvetin hyvä ja perinteinen komiikkaklubi.

 

Lauantai 23.3. klo 20.00
Paukutusklubi @ Semifinal HKI
Anders Helenius, Mebe, Kaisa Pylkkänen, Harri Lagström, Aatu Raitala + vieraita (TBA)

 

Lauantai 27.4. klo 20.00
Paukutusklubi @ Semifinal HKI
Aatu Raitala, Fathi, Anders Helenius + vieraita (TBA).

 

Lauantai 25.5. klo 20.00
Paukutusklubi @ Semifinal HKI
Anders Helenius, Aatu Raitala, Jamie MacDonald, Tommi Ylimäinen + vieraita (TBA).

Jengi?

Paukutusjengi_joni_tmbJoni Koivuniemi
Jos Woody Allen olisi syntynyt Tikkurilaan 30 vuotta sitten, hän tekisi sitä, mitä Joni Koivuniemi tekee nyt. Pinnalta neuroottista ja rauhatonta, mutta pohjimmiltaan terävää ja tarkasti mietittyä komiikkaa, joka koostuu mm. mahtavista tositarinoista. Jonin suositut Youtube-sketsit lähentelevät Office-sarjan nerokkuutta.

Paukutusjengi_jukka_tmbJukka Lindström
Lindstrom tekee laserintarkkaa satiiria siitä, mihin ihmiskunta on älypuhelimen näytön hehkussa menossa. Tikun nokkaan nostetaan mm. globalisaatio, internet ja yltiöisänmaallisuus. Jukan intensiivinen ja keskustelunomainen esiintyminen tekee vaikutuksen.

 

Paukutusjengi_anders_tmb

 

Anders Helenius
Helenius iskee yhtä kovaa kuin nyrkkeilijäkaimansa. Andersin keikka etenee näin. Ensin neljän lapsen isän charmi saa yleisön laskemaan suojauksensa. Seuraa Heleniuksen painavampien iskujen sarja. Yleisö kolme kertaa kanveesiin ja tekninen tyrmäys! “Hyvä että tällaistakin komiikkaa tehdään” on yleisin palaute Andersin keikasta.

 

Paukutusjengi_teemu_tmbTeemu Vesterinen  
Vuonna 2011 Vesterinen kyllästyi, lopetti stand upin ja siirtyi radioon. Vuoden päästä hän lopetti radiossa ja alkoi työstää juttuja Paukutusjengiä varten. Lokakuussa 2012 Etelä-Saimaa -lehti kirjoitti näin: “Hän on Suomen stand upin ykkönen, vuoden tauon jälkeenkin.” Vuonna 2013 hänen tinkimätön ja omakohtainen komiikkansa kertoo esimerkiksi siitä, miksei Vesteristä enää vituta.

Aatu Raitala  
Raitalan Aatu tulee siun luokse Lappeenrannan Lauritsalasta. Samasta paikasta, josta Arvi Lind nousi Suomen luotetuimmaksi mieheksi. Aatukin on luotettavan oloinen kaveri, mutta jutut ovat uskomattomia. Ennen stand up -uraansa Raitala toimi Tavastian ja Semifinalin portsarina, mutta heti aloitettuaan suomalaiset koomikot äänestivät hänet vuoden 2013 tulokkaaksi. Paukutusklubin lisäksi Aatu pyörittää Helsingin Kalliossa hienoa Takakeno -klubia.

SANOTTUA

“Ryhmä ei väitä tai saarnaa, vaan tekee tuttua stand-upia, mutta astetta vakavammista aiheista.”
– Helsingin Sanomat

“Tämä ei ole maksettu mainos, mutta sanon nyt: MENKÄÄ hyvät ihmiset katsomaan Paukutusjengiä.”
– Jussi Mäntysaari blogissaan

“Paukutusjengin kiertue osuu suomalaisen stand up –kulttuurin vaiheeseen, jossa lajin eri tyylit ovat eriytymässä ja koomikot genreytyvät. ”
– Uusi Suomi